Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Somogyi dombvidék képes leírás - Falusi turizmus.tlap.hu
részletek »

Somogyi dombvidék - Falusi turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: falusiturizmus.tlap.hu » Somogyi dombvidék
Keresés
Találatok száma - 5 db
B. Vitál Apartman - Almamellék

B. Vitál Apartman - Almamellék

A vendégház egy félhektáros, csodálatosan gondozott park közepén helyezkedik el. A körülötte lévő zselici erdők, dombok és tavak varázslatos szépségű környezetet biztosítanak az itt pihenők számára. Ha nem volt ideje nyaralni, jöjjön telelni a B.Vitál Apartmanba! Télen rövidek a nappalok és hosszúak az éjszakák, több időt szánunk a pihenésre. A hosszú, meleg nyári napok utáni aktív időszakban elfáradunk. Jól esik megpihenni, Tv-t nézni, sokat aludni, regenerálódni, szinte ahogy a természetben besötétedik, úgy kívánja az emberi test is a pihenést, alvást és a megújulást, hogy a tavasztól őszig terjedő időszakban ismét friss erővel és aktívan éledjen újra szervezetünk, akár a fákon lévő bimbók és a talajból kihajtó piciny hajtások. A csupasz fák alját a természet hófehér takaróval borítja be. A hidegben a gyerekek kedvenc játéka a hóemberépítés és a szánkózás. A tél üzeni az embernek a lehetőséget, hogy minden tiszta, hófehér és nem csupán belső melegségre vágyódunk, hanem valóságosan jóleső melegségre, a kandalló barátságosan lobogó tüze mellett, a házban, gyertyafényre s takaróra, amely körülölel akárcsak a fákat borító hó...

Gyöngyös Tanya - Kőkút

Gyöngyös Tanya - Kőkút

Vendégházunk Kaposvártól délnyugatra, a zselici dombvidék nyugati szélén rejtőzik, ahol a zselici dombok a somogyi homokvidékkel találkoznak. Az egykor Márffy-Festetics család birtokaihoz tartozó Gyöngyöspuszta ma közigazgatásilag Kőkúthoz tartozik, lakóinak száma 30 fő. Itt található, a 2005-ben felújított kúria, egykor intézői ház, ma falusi vendégház és a hozzá kapcsolódó bemutatógazdaság. Vendégeinket - egész évben - a Dél-Dunántúl egyik érintetlen világába hívjuk és várjuk nagy szeretettel, melyet elkerültek a civilizáció ártalmai, s így megmaradtak a hatalmas erdők, a szelíd vonalú dombok, tiszta vízű patakok, tavak. Vendégházunkat és bemutatógazdaságunkat ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének belekóstolni a falusi életformába, csendes, nyugodt környezetben szeretnének pihenni (házikedvenceikkel együtt), vagy aktívan kikapcsolódni. Várjuk a - kisgyermekes családokat, - baráti társaságokat, - nyugdíjasokat, - osztálykirándulások, gyermek- és ifjúsági táborok diákjait és tanárait...

Keltike Vendégház - Cserénfa

Keltike Vendégház - Cserénfa

Négy napraforgó minősítésű, önálló, igényesen kialakított vendégház 6+2 fő részére. A ház előtti teraszról szép kilátás nyílik a Surján-patak völgyére és a zselici erdőkre. Elhelyezés három kétágyas szobában. Színes tv a földszinten. Mindkét szinten fürdőszoba. A vendégház március 01-től december 01-ig üzemel. Biztonságos parkolási lehetőség. Ellátás: a házban felszerelt konyha, főzési lehetőség. Szentbalázson étterem áll a vendégek rendelkezésére. A háziak kertjében friss zöldséget mindig találnak a vendégek. Az udvarban bográcsozási, szalonnasütési lehetőség. Az udvarban labdajátékokra alkalmas füves terület van, a faluban sportpálya és gyermekjátszótér található. Horgászni legközelebb a szentbalázsi és a desedai tavakon lehet. Strandolási lehetőség a kaposvári, igali gyógyfürdőkben, és a desedai tónál lehet. Kirándulási lehetőség a községet körülölelő zselici erdőrengetegben, jelzett túraútvonalakon.

Olajhely - Bárdudvarnok

Olajhely - Bárdudvarnok

Ha kikapcsolódni, pihenni szeretne látogasson el hozzánk. Üdülési csekket elfogadunk! Olajhegy, Somogy megyében, Bárdudvarnokhoz tartozik, Kaposvártól 15 km-re délnyugatra található. A falusi turizmust kedvelőknek ajánljuk csendes nyugodt környezetét. Programjaink között szerepel: lovaglás, kocsikázás, gyerekeknek pónilovaglás, kézműves foglalkozások, házias ételek kóstolása, bográcsozás, grillezés, íjjászkodás, gyümölcsszüret. Quad és kerékpártúra, erdei gyalogtúra, strand, horgászati, vadászati lehetőségekkel várjuk. Várjuk többgyermekes családok, baráti társaságok jelentkezését!

Szállás - Gyékényes

Szállás - Gyékényes

Gyékényes Magyarország egyik legnépszerűbb horgászparadicsoma. Pecázzon és pihenjen gyékényesi szálláshelyeink valamelyikében! A Gyékényesi horgásztó vagy másnéven a gyékényesi tó több, mint 340 hektár felületű jó vízminőségű bányató Gyékényes környékén, mely igazi horgászparadicsom. A vizisportok kedvelői is felfedezték maguknak a tiszta vízü tavakat. Rendszeresen tartanak Gyékényesen búvár bajnokságot, hajómodellezők és motorcsónakok versenyeznek. Egy másik érdekes sport, a triatlon művelői is ezt a szép természeti környezetet választják.

Tuti menü