Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Őrség képes leírás - Falusi turizmus.tlap.hu
részletek »

Őrség - Falusi turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: falusiturizmus.tlap.hu » Őrség
Keresés
Találatok száma - 10 db
Antik Vendégház - Ispánk

Antik Vendégház - Ispánk

Antik Vendégház- A hagyomány élménye 1876-ban épült és 2009-ben korhűen felújított házunk az Őrségi Nemzeti Park területén, Ispánkon található. Szobáinkat 100-150 éves antik bútorokkal rendeztük be, melyeket a mai kor követelményeinek megfelelő szolgáltatások tesznek különlegessé. Házunkat olyan vendégeknek ajánljuk, akiket megérint a régi kor hangulata, ugyanakkor féltő gondossággal használják ezeket a pótolhatatlan értékű berendezési tárgyakat, hogy azt a jövő generációja is ugyanígy élvezhesse. Az épületben minden igényt kielégítő kényelmet megtalál. Szobáink zuhanyzóval ellátott fürdőszobával, padlófűtéssel, kályhával, közös konyhával, TV-vel rendelkeznek. A környéken rengeteg természeti látnivaló, építészeti emlékhely, fűrdésre alkalmas tó, termálfűrdő várja vendégeinket. Szeretettel látjuk Önt is !

Bogár  Vendégház - Őriszentpéter

Bogár Vendégház - Őriszentpéter

Vendégházunk az Őrség központjában, Őriszentpéteren található, csendes, pihenésre, kikapcsolódásra ideális helyen. A környék - ez a csodálatosan szép, érintetlen vidéke hazánknak - sokak által látogatott és kedvelt turistacélpont. Erdei séták, évszázados épületek, lovaglás, keramikusok, erdei tavacskák, és sorolhatnánk tovább azokat a 'varázslatokat', amelyeket nem szabad kihagynia annak, aki ide, az Őrségbe ellátogat. Egy ilyen látogatáshoz, pihenéshez ajánljuk 'bázisként' szálláshelyünket, ahol egy-egy kellemes kirándulás után jól esik megpihenni, feltöltődni. Nézzen körül a honlapunkon, ismerkedjen velünk, és reméljük, hamarosan Önt is vendégünkként köszönthetjük itt, az Őrség fővárosában!

Ciklámen vendégház - Szalafő

Ciklámen vendégház - Szalafő

A "Csörgő" Vendégházak Szalafőn, hazánk legnyugatibb részén gyönyörű szép érintetlen természeti környezetben, az őrség szívében található. Falunk határában ered a Zala-folyó, amit mi még Szala-pataknak hívunk, s csak Zalalövő után nevezik Zalának. Róla kapta nevét településünk, ami a víz (a Szala) forrásvidékét jelenti. Falunk szeres település, ami azt jelenti, hogy nincsenek szabályos utcasorok, hanem a házcsoportok egy-egy dombtetőre épültek, s egy ilyen házcsoportot szer-nek neveztek el. 7 szerből áll Szalafő,ezek közül egy Csörgőszer,ahol vendégházaink találhatóak, innen az elnevezés. Felújított régi parasztház és két jól felszerelt apartman (szobák, fürdők étkezők) várja a pihenni vágyó családokat. A házak egész éven át igénybevehetőek. A hely kiválóan alkalmas aktív pihenésre, nyugodt alkotó munkák végrehajtására is. A házakban kettő és háromágyas szobákban, összesen tizennyolc férőhellyel télen cserépkályhás fűtéssel várjuk kedves vendégeinket. A kirándulást, túrázást kedvelők három gyönyörű tanösvényen járhatják be a falut: 1.Körtike tanösvény. Csörgőszer-Pityerszer 6 km. Szalafő környékének jellemző élőhelyeit mutatja be. Gyalogos és biciklis. 2.Felsőszeri tanösvény. Felsőszer-Pityerszer 1,7 km. Az Őrség népi építészetének sajátos világát mutatja meg. 3.Szala menti tanösv. Alsószer- Keserűszer(Őriszentpéter) 3,8 km...

Csinyálóház - Velemér

Csinyálóház - Velemér

A Csinyálóház őrségi szálláshely, az Írástörténeti Kutatóintézet és a Nap Fiai alapítvány őrségi kutatóbázisa. Hozzáférhető a falusi turizmus résztvevői számára is. Vendégeink a szálláshely igénybevételével az írástörténeti kutatásokat támogatják. Az épület 60 négyzetméteres, háromszintes, ötszemélyes önálló ház, két hálóhelyiséggel (2 ágy az emeleten, 3 ágy a padlástérben van), fürdőszobával, konyhával, 11 ablakkal és terasszal. A vendégek 2 hold saját zöldterületet használhatnak (a nyugati végében erdő, a keletiben patak).

Galambdúc vendégház - Őriszentpéter

Galambdúc vendégház - Őriszentpéter

Pihenjen az egyedülálló hangulatú Őrségben, a természet szépségeivel körülvett, új, tájjellegű vendégházunkban! Szeretettel várja a Galambdúc Vendégház, amely Őriszentpéteren található, az Őrségi Nemzeti Park területén, a Kék Túra útvonalán. A vendégház ideális pihenési lehetőséget biztosít a rohanó világunkból egy kis időre elszakadni kívánó, nyugalomra vágyó, és a természetkedvelő családok, baráti társaságok számára. Maradandó élményt kínál a közeli erdők, rétek zöldje és illata, az Őrség növény- és állatvilága, a környékbeli néprajzi és egyéb látnivalók. Szálláshelyünk egész évben várja a kikapcsolódni vágyó kedves vendégeket. Üdülési csekket elfogadunk. A Galambdúc Vendégház erdős, dombos tájon, nyugodt, forgalomtól mentes környezetben áll, Őriszentpéter egyik legszebb fekvésű részén, Keserűszeren. Nálunk is érződik az Őrség egyik jellegzetessége, hogy a települések a dombok tetejére épült, egymástól elszórtan elhelyezkedő házcsoportokból, az úgynevezett szerekből állnak, melyek között patakok alkotják a természetes határokat. A házhoz egy közel 3,5 hektáros, hatalmas, füves udvar tartozik, gyönyörű ősgyümölcsössel, szőlőlugasokkal, a telek alján csordogáló Zala patakkal. Az udvaron kerti pavilon várja a vendégeket, hatalmas, többfunkciós kemencével a sütögetéshez, valamint fa mászókák, hinták állnak a gyermekek rendelkezésére.

Jurta szállás - Kercaszomor

Jurta szállás - Kercaszomor

Az Őrségben, Kercaszomoron felállított mongol jurtáink hangulatos szálláshelyet biztosítanak mindazoknak, akik szeretik a természetközeliséget, az állatokat, s akik nem csak a mai modern wellness, spa és hasonló elnevezésű szolgáltatások kíséretében tudják elképzelni a feltöltődést... Akik szeretik közvetlen közelről hallgatni a tücskök ciripelését, az ágyból nézni a csillagokat, hajnalban meglesni a mezőn bóklászó őzeket, este tábortűznél elmélyülve átértékelni a világot... Az Őrség alapvetően egy kultikus hely, a jurtákban azonban az itteni pozitív energiák fokozottan érvényesülnek!

Múltidéző Porta - Szalafő

Múltidéző Porta - Szalafő

Őrség legarchaikusabban fennmaradt falujában, Szalafőn az őrségi Nemzeti Park terültén 25 főfogadására alkalmas népi műemlék házakban várom Önt. Forgalomtól teljesen mentes környezetben, erdő és rét ölelésében, ahol a természet csöndjét csak a madárkacsicsergés és a kakaskukorékolás töri meg. Négy kettő fős, egy ötfős és kettő hatfős apartman. Az apartmanokhoz fürdő, felszerelt konyharész, kinti kiülő és bográcsozóhely tartozik. Fedett sütőkemencés kiülő is van. Festett kalotaszegi bútorokkal van berendezve a szállás.

Őrség-szállás-Gorza Vendégház - Nagyrákos

Őrség-szállás-Gorza Vendégház - Nagyrákos

Gyönyörű vidéken, itt az Őrségben élünk. Az itteni települések a honfoglalás óta őrzik ezt a sajátos, szeres településformát. Mi is egy ilyen dombháton levő szeren, a Belsőszeren élünk Nagyrákoson. A táj szépsége, üdesége és nyugalma, valamint régi épületei szinte kínálják, hogy megörökítsük, lefényképezzük, gondolatainkban eltároljuk, vagy akár lefessük őket. Ajánlom minden művészetet kedvelő vagy művelő vendégemnek, hogy használja ki e csodás táj adta lehetőséget, és jöjjön el az Őrségbe pihenni, alkotni. Jómagam is sokszor merítek témát képeimhez az engem körülvevő csodás természetből, hisz ez a vidék engem, itt élőt is alkotásra ihlet. Nagyrákos az Őrség szívében, Őriszentpétertől 3 km-re fekszik. Könnyen megközelíthető közúton és vonattal is. Fekvése olyan szerencsés, hogy szinte körbe veszik a nevezetességek, a tavak, fürdőhelyek (Borostyán tó, Vadása tó, Hársas tó, Termál víz és strand Lentiben, Aqua City Park Zalaegerszeg mellett), a műemléktemplomok ( Veleméri, Őriszentpéteri) könnyen elérhetők. Itt vagyunk a hármas határnál Szlovénia és Ausztria szomszédságában (15-20 km a határátkelő) és rá lehet szánni 1-1 napot a szomszédos országok határvidékének megismerésére...

Tornácos Vendégfogadó - Felsőszenterzsébet

Tornácos Vendégfogadó - Felsőszenterzsébet

A Tornácos Vendégfogadó az Őrség szélén, a Dunántúl egyik legkisebb, 14 lelkes falujában, Felsőszenterzsébeten található. A szinte érintetlen természeti környezetben idilli csend, béke és nyugalom várja az idelátogatókat. Az épület 100 évesnél is idősebb, eredet hűen felújított hajdani gazdasági épület, melyben minden szálláshely külön bejáratú, külön fürdőszobával és konyhával rendelkezik. A Vendégház épületét árnyas, nagy kert veszi körül, számtalan javakorabeli dió- és gyümölcsfával. Helyi védettség alatt álló szomszédos lakóházunk homlokzatai eredet hűen felújítva mutatják be az Őrség jellemző (ún. forházas-kódisállásos) parasztházainak stílusjegyeit. Ha szeretné valóban tartalmassá, emlékezetessé tenni pihenését az Őrség egy különleges helyén, válasszon a Tornácos Vendégfogadó szálláshelyei közül!

Hirdetés
Tücsöktanya Vendégház és Lovasudvar - Kétvölgy

Tücsöktanya Vendégház és Lovasudvar - Kétvölgy

Vendégfogadás falusi hangulatban az Őrség-Vendvidék egyik legszebb völgyében. Apartmanok, családi szobák, lovaglás, lovas oktatás, kocsizás, vendéglovak elhelyezése, lovak bértartása, wellness és masszázs szolgáltatás. Jelölt túraútvonalak, kerékpáros utak, őrségi fazekasok, műemlékek, templomok, haranglábak, tavi fürdőzés, horgászat, termál- és élményfürdők, szomszédolás Szlovéniában és Ausztriában. Szeretettel várjuk az aktív pihenést, természetet, falusi nyugalmat szerető vendégeinket.

Tuti menü