Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dráva - Mura vidéke képes leírás - Falusi turizmus.tlap.hu
részletek »

Dráva - Mura vidéke - Falusi turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: falusiturizmus.tlap.hu » Dráva - Mura vidéke
Keresés
Találatok száma - 4 db
Három Sárkány Fogadó - Őrtilos

Három Sárkány Fogadó - Őrtilos

A Három Sárkány Fogadó környezete: Őrtilos Szentmihályhegy településnél torkollik a Mura a Dráva folyóba. Ez az érintetlen terület a természetkedvelők, természetbúvárok paradicsoma. Innen indulnak kalandos útjukra a vizitúrázók, és a bakancsosok a jelzett utakon az Új-Zrínyivár romjaihoz, vala-mint a 48-as szabadság-harc emlékét őrző Fesztunghoz, ahol a Dráva-medence teljes szépségében kitárulkozik. Az ártéren tanösvény mutatja be természeti értékeinket. Az ösvény a horgásztó mellett halad a Dráva hullámterében. Itt fut keresztül a Három folyó nemzetközi kerékpár-túra útvonala is. A Szentmihályhegyen épült templom olyan mint egy hattyú a dombtetőn, gyönyörű kilátást ad a környező falvakra, és a kanyargó folyóra. A templom-dombbal szemben álló Látó-hegy oldalában, a burkolt út végén várja vendé-geit a Három Sárkány Fogadó - neve a vendégszerető három generáció hölgytagjaira utal. A Fogadó: Házias vendéglátással négy fürdőszobás szobával, étkezővel, kis söntéssel, teraszokkal, és a hatalmas kertben filagóriával szolgáljuk kényelmét. Kényelmesen 16 személyt tudunk elhelyezni, de voltunk már többen is a házban. Az étkezést az igények szerint biztosítjuk, általában hagyományos ételeket készítünk, de a kívánságokat és a szokásokat egyeztetjük vendégeinkkel. Autóval az zárt udvaron lehet parkolni, a kertben szabad tűzön lehet főzni-sütni...

Háromfa vendégház - Háromfa

Háromfa vendégház - Háromfa

Háromfa a "zöld pokol": Az 1960-as évek végén épült, eredetileg árvízvédelmi célokra létrehozott 54 ha tározó, melyet ma már 90%-ban töklevéllel borított, igazi horgászélményt nyújtó vízi világ ural. Fő halfajok: ponyt, amur, compó, harcsa, csuka, süllő. Ezek közül több egyed felíratkozott a rekordlistára. 1995-ben osztrák barátaink, valamint az elektronikus és írott sajtó közreműködésével indítottuk Magyarországon hódító útjára a kapitális halak elejtését szolgáló ún. bojlis szisztémát.

Kis Tanya - Drávatamási

Kis Tanya - Drávatamási

1997 nyarán vettük a házunkat amely 1904-ben épült. Amint megláttuk rögtön beleszerettünk. Ahogy idönk engedi, folyamatosan újítjuk fel. Megtartjuk régies jellegét, de a mai igényeknek is meg kell felelnie. Szabadság idején összejövünk a barátokkal, elökerül a bogrács és a kerti grill. A föztünket a kertben termett nohaborral öblitjük le. Ha már nem bírunk többet enni, lemegyünk a Drávára horgászni. Máskor befogjuk a lovakat és kocsikázunk egy jót. Hamarosan lovagolni is lehet majd. Télen a saját erdönkböl kivágott fa adja a meleget, de a disznót gázzal perzseljük. Egyszóval, nagyon szeretünk ott lenni.

Lázár Vendégház - Vajszló

Lázár Vendégház - Vajszló

Kellemes környezetben, korszerűen felszerelt apartmanokkal, és mégis a régmúltat idéző miliőben töltheti el pihenésre szánt idejét családjával, barátaival. Az Ön kényelmét szolgálja a minden igényt kielégítő konyha étkezővel, a modern fürdő, valamint a századelőt idéző régi bútorokkal berendezett, fagerendás, deszkamennyezetes szoba apartmanonként. A vendégházban három ilyen apartman található, melyek összesen 10 fő elhelyezését biztosítják (1. lakás: 4 fő, 2. lakás: 4 fő, 3. lakás: 2 fő). A szobák kérésre pótágyazhatók. Zavartalan pihenését, szórakozását a zárt udvarban felépített filagória (grillezővel, bográcsos főzésre alkalmas főzőhellyel és kerti bútorokkal), hintaágy, valamint gyermek medence biztosítja. Az udvarban szőlőlugas, kétszáz éves prés régi szőlőművelési-szüreti eszközökkel díszítve várja az iddogálni szándékozókat. A vendégházhoz tartozó hatalmas kertben pedig szabadon sétálhat a gyümölcsfák között. A gyülömcsös végénél kezdődik a határ, melyet erdőség zár le. A zárt udvarban kialakított parkolók biztosítják az autók biztonságos tárolását. Egész évben várjuk érdeklődését! Igény szerint étkezési lehetőséget is biztosítunk. Üdülési csekket is elfogadunk!

Tuti menü