Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Balaton déli oldal képes leírás - Falusi turizmus.tlap.hu
részletek »

Balaton déli oldal - Falusi turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: falusiturizmus.tlap.hu » Balaton déli oldal
Keresés
Találatok száma - 4 db
Galopp Lovas Üdülőfalu - Zamárdi

Galopp Lovas Üdülőfalu - Zamárdi

Engedjék meg, hogy bemutassam a Galopp Lovas Üdülőfalut, amely Magyarország legkedveltebb idegenforgalmi területén, a Balaton déli partján, Zamárdi -felsőn található. A parttól 500 méterre fekvő csárda és a hozzá tartozó létesítmények: a lovas üdülőfalu, a lovarda és a középkor hangulatát idéző piac 4 hektáron terül el és évente több 10.000 látogatót fogad. A zsindelytetős csárda hamisítatlan magyar konyhájával, tüzes boraival és hangulatos cigányzenével várja a mulatni vágyókat. Nyitvatartásunk szezonális, de csoport esetén bármikor kinyitunk!

Kentaurbalaton - Balatonboglár

Kentaurbalaton - Balatonboglár

Balatonboglár zöld övezetében, 5 ha területen,a Dél-Balaton egyik legnagyobb üdülőközpontja. Családi üdüléssel,találkozókkal,fesztiválokkal,c sapatépítő tréningekkel állunk a rendelkezésre. Szálláshely kínálatunk a faházaktól,különálló üdülőházakon keresztül a kastélyszállóig minden korosztálynak.Vegyes igényeket lehetőség szerint igyekszünk kielégíteni egész évben. Pihenés és szórakozás a kulturált parkban.Beltéri melegvizes medence,pezsgőfürdő,szauna,kültéri úszómedence,gyermekpancsoló áll a vendégek rendelkezésére. Lovaglás, lovastáborok a nyár folyamán. Pince-bormúzeum a borkultúrát ismerő és ismerni vágyó közönség számára. Magyarország 22 borvidékéről több, mint 120 palack, különböző fajtájú borát tekinthetik meg...

Miklós ház - Kötcse

Miklós ház - Kötcse

A házat feltehetően a XIX. század első éveiben a Berzsenyi család kötcsei ága építette. Kisnemesi kúria, amelyet a XIX. század folyamán többször átalakítottak. 1850 táján a Kerkápoly család tulajdona, majd a veszprémi származású ügyvéd Miklós György tulajdonába kerül. Innen ered a máiig is használatos Miklós ház elnevezés. A századvégen a nyári hónapokban Somogy vármegye egyik fontos politikai és kulturális központja. Vendégei között ott találjuk Deák Ferencet, Blaha Lujzát, Szontágh Pált, Tisza Kálmánt. 1910 után Ubrik Henrik tulajdonába megy át. 1958-ban családunk újabb átépítést végez az épületen. 1991-től a nyári hónapokban nyaralóként működik. A házról: 8 személy részére kényelmes elhelyezés, 4 szoba, nappali, konyha, fürdő, toalet. A ház körül nagy gazdaság, szőlő, gyümölcsös, veteményeskert, híres borospince (Miklós pince), háziállatok. Berendezés: régi bútorok. Az épület dombtetőn áll, festői környezetben, körpanorámával.

Szalma ház - Buzsák

Szalma ház - Buzsák

Közel harminc éve, egy véletlen folytán tévedtünk Buzsákra, akkor még nem tudtuk, hogy egy életre szóló találkozás lesz. A helyiek vendégszeretete, a falu hangulata, a változatos táj, a kristálytiszta levegő és a gólyacsaládok látványa évről évre visszacsábított minket. Itt megtaláltunk mindent, ami a nagyvárosi életünkből hiányzott, a falu romantikáját: a házak előtti padokon beszélgető időseket, a teheneket fejő asszonyokat, lovaskocsit hajtó férfiakat, a fagyiskocsi után szaladó gyerekeket, vagy a tájháznál árusító néniket, országszerte ismert hímzéseikkel. Ez az a hely, ahova - akár télen, akár nyáron - nagyon szívesen térünk vissza, mert igazi feltöltődést nyújt. Azért, hogy másokkal is megoszthassuk ezeket a kellemes élményeket, egy több mint száz éves épületből kialakítottuk vendégházunkat. A SzalmaHáz több hónapos munka után, a helyiek önzetlen segítségével végül 2007 nyarán elkészült. A SzalmaHáz nemcsak vendégház, hanem különböző programokat és kreatív ötleteket megvalósító hely. Célunk, hogy bárki, aki hozzánk betér, jól érezze magát. Legyen fiatal vagy idős, gyerekkel vagy egyedül, barátokkal, kutyával vagy macskával, mi szeretettel várjuk! Egy napra, egy hétvégére, egy hétre, vagy ameddig csak maradni szeretne!

Tuti menü